MÁV ÁBE

INDRA: Függesszék fel a MÁV ÁBE ügyben az eljárásokat!

Az INDRA Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete levelet írt a Legfelsőbb Bíróság elnökének, amelyben arra kérik a testület elnökét, hogy a vonatkozó jogszabály megalkotásáig függesszék fel a MÁV ÁBE biztosítottak ügyében folyó eljárásokat.
2011.11.28 Olvasási idő:

MÁV biztosító: nincs, és mégis van?

Annak ellenére hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nyáron visszavonta tevékenységi engedélyét, hivatalosan mégsem szűnt meg a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE).
2008.12.05 Olvasási idő:

KGFB: az Allianznál kötötték a legtöbb új kötelezőt - Vannak, akik biztosan váltanak

Nyáron csaknem 150 ezer MÁV biztosítós ügyfélnek kellett átkötnie biztosítását az egyesület csődje miatt. Ők akkor csak jóval magasabb díjon tudtak átszerződni más társaságokhoz, így ők szinte biztos, hogy átkötnek a mostani kampányban, és ezzel tízezreket spórolnak meg.
2008.11.13 Olvasási idő:

Néhány órán belül megszűnik a MÁV biztosító, és vele együtt a fedezet is

Fél napja maradt a MÁV biztosító egyesület azon tagjainak, akik még nem kerestek maguknak másik biztosítót.
2008.08.15 Olvasási idő:

Jogilag aggályos a MÁV ÁBE ügyfelek szerződésbontása?

A MÁV biztosítót sem a jogszabály, sem a pénzügyi felügyelet közleménye nem kötelezi arra, hogy augusztus 1-jétől elfogadja a szerződések közös megegyezés szerinti megszűntetését – közölte Kovács Kázmér ügyvéd, biztosítási szakjogász.
2008.07.31 Olvasási idő:

MÁV Biztosító: most van vége

Már ma elkezdhetnek új biztosító után nézni az ügyfelek - de csak azok, akik már befizették a harmadik negyedéves díjakat.
2008.07.31 Olvasási idő:

MÁV Biztosító: két hét múlva lehet átszerződni

Eldőlt: augusztus közepén végleg bezárja kapuit a MÁV Biztosító - közölte Binder István szerdán az MTV Este című műsorában.
2008.07.31 Olvasási idő:

A PSZÁF kezdeményezte a MÁV biztosító felszámolását

A pénzügyi felügyelet péntek reggeli hivatalos közleményéből kiderült: a biztosítási törvény előírásainak megfelelően megkérték a Pénzügyminisztérium hozzájárulását az egyesület engedélyének visszavonásához.
2008.07.25 Olvasási idő:

Elkezdődött a MÁV ÁBE közgyűlése: most jelen lehet a sajtó

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) második közgyűlésén többen vannak, mint a júniusin, de a mintegy 200 ezer fős tagság így is rendkívül kis része képviselteti magát: valamivel több mint 240-en szavaznak.
2008.07.24 Olvasási idő:

Kinek kell a MÁV ÁBE?

Egy dolog biztos a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási állományának átvételére kiírt pályázat lezárása előtt három nappal: a jövő heti közgyűlésig fölösleges spekulálni.
2008.07.15 Olvasási idő: