páciens

Az egészségügyében rejlő üzleti lehetőségekre vadásznak a techcégek

A life science applikációk piaca 2022-re várhatóan eléri a 8,9 milliárd dolláros értéket. A piacon szinte az összes technológiai óriáscég jelen van.
2020.07.23 Olvasási idő:

Extra juttatást kérnek a háziorvosok az újinfluenza oltásért Nagy-Britanniában

A Brit Orvosi Kamara jelenleg a kormánnyal tárgyal arról a 300 millió fontos extra támogatásról, amelyet a háziorvosok a H1N1 vakcinák beadásáért cserébe kérnek.
2009.08.19 Olvasási idő:

Szili: Szlovákia így valószínűleg nem lenne uniós tagállam

Szili Katalin példátlannak tartja, amit Szlovákia tett a nyelvtörvény ügyében. Szerinte a törvény ellen erőteljesen fel kell lépni.
2009.07.07 Olvasási idő:

Egyre kevesebb a fizető beteg - A sürgősségit választják az amerikaiak

A gazdasági válság az egészségügyi ellátás terén is jelentkezik: a betegek inkább csak az ingyenes, sürgősségi ellátást veszik igénybe. Egyre gyakrabban halasztják el a drága műtéteket.
2008.11.07 Olvasási idő:

Vészhelyzet után – Nem értik a betegek, mit kell tenniük

Száznegyven angol anyanyelvű páciens sorsát kísérte figyelemmel egy tanulmány, amelyből kiderült: a betegek 78 százaléka nem érti az orvosok utasításait. Ez megnehezíti, hogy az ambulanciák elhagyása után a pácienseknek az előírásoknak megfelelően folytassák a kezelést otthon.
2008.09.16 Olvasási idő:

"A félelemből kovácsol tőkét az ipar" – viták az új méhrák teszt körül

A Yale Egyetem nemrég fejlesztett ki egy vértesztet, amely állítólag korai stádiumban diagnosztizálja a méhrákot. Az amerikai közvélemény ujjong, miközben a szakmai szervezetek komoly kétségeiket fejezik ki a hatékonyságot illetően.
2008.08.26 Olvasási idő:

Az érzéstelenítőtől jobban fáj?

Az ártalmas, kémiailag irritáló érzéstelenítők érzékenyebbé teszik a fájdalmat felfogó idegvégződéseket, és gyulladást okoznak - állítja Gerard Ahern, a washingtoni Georgetown Egyetem orvosi központjának munkatársa, a Proceedings of the National Academy of Sciences tudományos szakkiadványban hétfőn megjelent tanulmányában.
2008.06.25 Olvasási idő: