pakett

Ha baj van, eladható a Mol-pakett?

Szükség esetén eladhat valamekkora Mol-részesedést az állam – jelezte Varga Mihály államtitkár pénteken. Az elemzők kétkednek, de ha mégis sor kerül a lépésre, szerintük célszerű stratégiai befektetőt találni, vagy rábírni a Molt sajátrészvény-vásárlásra.
2011.07.25 Olvasási idő:

Keményebb támadásokra számíthat a Mol

A létrejött megegyezés külpolitikai siker a kormány számára – értékeli elemzésében a Mol-pakett állami felvásárlását a Political Capital. Mindezek mellett a belpolitikát tekintve a felvásárlás sikerként kommunikálható a közvélemény számára, a döntés biztosan lassítja az államadósság csökkentésének ütemét, amely a Fidesz politikájának fő üzenete.
2011.05.30 Olvasási idő:

Csaba László a Mol-ügyletről - Az oroszok így üzletelnek

Kimondottan nagy politikai célok vannak a Mol orosz részvénypakettjének magyar kivásárlása mögött – nyilatkozta Csaba László közgazdász, egyetemi tanár a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában szerda este. A közgazdász szerint az ár ilyen értelemben alárendelt szerepet játszott. A szakember szerint abból, hogy a vásárlás nem egy szokványos piaci tranzakció volt, arra lehet következtetni, hogy mégis csak egy csomagterv része, amelyben még több, nem ismert elem is szerepelhet, amelyek között az összefüggést kívülről nem lehet látni.
2011.05.27 Olvasási idő:

Jól indított a BÉT - Mi várható a Moltól?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 241,39 pontos emelkedéssel, 23.020,62 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,06 százalékkal erősödött.
2011.05.26 Olvasási idő:

IMF: Nincs kifogásunk a Mol-vásárlás ellen

Nem köti semmi Magyarország kezét, hogy szabadon felhasználja az IMF-hitel fel nem használt részét az orosz surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) Mol-részesedésének a visszavásárlására - közölte az IMF magyarországi képviseletének a vezetője szerdán.
2011.05.25 Olvasási idő:

Sem a hiány, sem az adósság nem nő a Mol-pakett megvásárlásától

Az IMF-hitelből származó kincstári betétet „cseréli” az állam Mol-részvényekre
2011.05.25 Olvasási idő:

GM: Eladná pakettjét a kormány, óriásit bukhatnak az adófizetők

Az Egyesült Államok kormánya újabb jelentős részt értékesítene a még meglévő General Motors-pakettjéből idén. A lépéssel hatalmasat buknának az adófizetők.
2011.04.19 Olvasási idő:

A vállalati gyorsjelentések fűtik a pénzpiacokat

A vállalatok kedvező gyorsjelentési adatai kedvezően hatottak a külföldi piacok árfolyamainak, amelyeket korábban az USA csökkenő lakásárakról szóló, valamint a brit GDP adat döntött mélybe. A hong-kongi tőzsdén jegyzett kínai papírok féléves csúcsra emelkedtek.
2011.01.26 Olvasási idő:

Figyelő: gondban az MKB, Járai a vásárlásról egyeztet

Továbbra sem enyhülnek a rossz hitelek miatti problémák az MKB Banknál. A bajor anyabank a kárenyhítés jegyében rendkívüli tőkepótlást hajt végre, s erősíti a kontrollt – írja a Figyelő.
2010.10.06 Olvasási idő:

Mozgolódik a Lukoil - Lehet, hogy vesz a Molból

Sajtóértesülések szerint a Lukoil az INA megvételével kacérkodik. A történet a Cashline megfogalmazása szerint egy csöppet komplikált, ugyanis még a 90-es évek elejéig nyúlik vissza, amikor Jugoszlávia felbomlott.
2010.06.02 Olvasási idő: