részmunkaidő

Megkedvelték a részmunkaidős munkát a magyarok

A Hajdú-Bihar vármegyeiek, a fiatalok és az idegenforgalomban dolgozók versengenek leginkább a nem teljes munkaidős állásokért.
2023.03.31 Olvasási idő: 3 perc

Kiégtek az amerikaiak, robbanásszerűen terjed a részmunkaidő

Nem gazdasági okokból választják.
2023.02.26 Olvasási idő: 4 perc

Túlkínálatot hozhat futárokból a recesszió

Féltik a jövedelmüket a már aktív munkavállalók.
2023.01.08 Olvasási idő: 3 perc

Vonzóbb lesz a részmunkaidős munka Németországban

Az intézkedés elsősorban a nők munkaerőpiaci helyzetét fogja érinteni.
2022.04.21 Olvasási idő: 5 perc

A túlórák több mint egynegyedéért nem fizettek a munkáltatók

Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, akik közül a teljes munkaidőben dolgozó nők átlagosan heti 40,2 órát, a férfiak 41,1 órát dolgoztak tavaly - derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a munkaidővel kapcsolatos elemzéséből.
2014.07.26 Olvasási idő: 0 perc

Hátrányban a nők

2012.04.04 Olvasási idő: 0 perc

Külföldön dívik a rugalmas munkavégzés, nálunk továbbra sem

Világszerte már a vállalatok négyötöde kínál alkalmazottai számára rugalmas munkavégzési lehetőséget. Többségük napi szinten tapasztalja a rugalmasság előnyeit, mint például a megnövekedett hatékonyságot, az alacsonyabb fenntartási költségeket, valamint a munka és a magánélet egészséges egyensúlyának elérését. Ezek a legfontosabb eredményei a Regus munkaszervezéssel foglalkozó cég nemzetközi felmérésének, melyben 80 országból 17000 válaszadó vett részt. Hazánkban azonban csak elvétve találkozunk olyan céggel, amely ezt lehetővé teszi.
2011.03.23 Olvasási idő: 0 perc

Lojális, megbízható dolgozó: mi a titok?

„Reméltük, hogy javul a helyzet, de a hat évvel ezelőtti statisztikákhoz képest sem nőtt komolyabban a nők részmunkaidős foglalkoztatása” – mondta a Világgazdaság Online-nak Frey Mária, a Fogalakoztatási Hivatal tudományos főtanácsadója a SEED Alapítvány Családbarát munkahely című konferenciáján.
2011.03.09 Olvasási idő: 0 perc

A GYES-en spórol a kormány - terjedhet a feketegazdaság

A kormány döntése alapján idén április elsejétől nem végezhetnek napi nyolc órás munkát azok a kisgyermekes szülők, akik Gyermekgondozási Segélyt (GYES) kapnak. Az azonban, aki otthonában (távmunkában) dolgozik, az továbbra is végezhet munkát heti negyven órában GYES mellett. A demográfiával foglalkozó szakértők nem értenek egyet a szabályozással, mivel az ellátást nők veszik igénybe, az intézkedés tovább szűkíti a nők szülés utáni munkavállalási lehetőségeit. A lépés a feketegazdaság terjedését jelentheti, hiszen a kieső bevételt a szülők, így vagy úgy pótolják. A kormány szerint a nőknek több időt kell a gyermekükkel eltölteniük.
2011.02.15 Olvasási idő: 0 perc

Már részmunkaidőben is hajlandók vagyunk dolgozni

Az elmúlt évek recessziója erősen rányomta a bélyegét a munkaerőpiac helyzetére. Az álláshelyek csökkenő száma, a 2009-es évben végigfutó elbocsátási hullám hatalmas versenyt generált az álláskeresők közt a megmaradt munkahelyekért vívott harcban. Az új körülmények új stratégiát kívánnak meg a munkakeresés során. A munkavállalók hajlamosak már a részmunkaidős foglalkoztatást is elfogadni, míg korábban szinte kizárólag teljes munkaidős állásokat kerestek – vallják a szakemberek.
2011.02.02 Olvasási idő: 0 perc