rolek ferenc

A munkaerőhiányt megszüntetni nem lehet, de a kezelésére több út is van

Mintegy 200-250 ezer ember hiányzik a munkaerőpiacról, ami nagyban akadályozza a hazai vállalkozások beruházásait.
2019.10.09 Olvasási idő:

Hiába az önállóság, nem tudjuk megszervezni a munkánkat

Segítséget nyújt a robotizáció vagy éppen rombol? Hogyan kellene fejleszteni a hazai oktatást? – többek között ezekről a témákról vitatkoztak szakértők a Világgazdaság „Versenyképesség-Belföldi kereslet és/vagy export?” című konferencia kerekasztalbeszélg
2017.11.30 Olvasási idő:

A béremelések évtizede jön

Csökken a népesség, a már megszületett gyerekek száma ismert, ezért látható, hogy tíz vagy húsz év múlva mire lehet számítani. Ez alapján egy nagyfokú és évről évre növekvő munkaerőhiány várható – mondta a Mediaworks regionális lapjainak Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke. Járulékcsökkentésről, béremelésekről, vállalati hatékonyság növeléséről és a külföldi munkaerő becsábításáról is beszélgettünk vele.
2016.07.16 Olvasási idő:

Munkaadók: jó megállapodás a bértárgyalásokon

A bértárgyalásokon jó kompromisszum született, mivel az első félévi 5,4 százalékos minimálbér-emelést a költségvetés magára vállalta a 11 kiemelt ágazatban, ahol éves szinten 2,7 százalékos emelést kell finanszírozniuk a munkaadóknak - jelentette ki az MTI-nek adott év végi interjúban Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke.
2013.01.01 Olvasási idő:

MGYOSZ: Sok cég 5 százalékos béremelést sem tud kifizetni

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elemzése szerint a kormány által szorgalmazott béremelés olyan teher, amit a vállalatok jelentős része nem tud kigazdálkodni, és nem lesz képes kifizetni az első öt százalékot sem - jelentette ki az MTI-nek adott interjúban Rolek Ferenc a szervezet alelnöke.
2012.01.02 Olvasási idő:

Matolcsy bejelentett - A rossz és rosszabb között választhattak a szakszervezetek

Megállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.
2011.12.02 Olvasási idő:

MGYOSZ: A kötelező béremelés a külföldi cégeket támogatja

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint csődökhöz és elbocsátásokhoz vezethet az a kormányzati terv, mely rendeletben rögzítené a magánszektorra vonatkozóan 2012-től két éven keresztül a bruttó 300 ezer forint alatti munkabérek emelésének mértékét.
2011.06.22 Olvasási idő:

MSZOSZ: Ettől még nem lesznek munkahelyek

A munkavállalók szerint a magyar dolgozók teljesítménye közelebb áll az uniós átlaghoz, mint a bérük, vagy a jogi védettségük. Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke a Duna Televízióban Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Világgazdaságnak adott nyilatkozatára reagált, mely szerint a leadott teljesítményhez képest túlzott védelemben részesült eddig a munka világa Magyarországon.
2011.04.27 Olvasási idő:

Több tízezer munkahelyet sodorhat veszélybe az Orbán-kormány

A vasárnapi munkavégzés komoly társadalmi, gazdasági kérdés, ezért csak az érdekeltekkel való alapos vita és egyeztetés után szabad törvényt módosítani - mondta Rolek Ferenc, a Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke az MTI-nek. Hangsúlyozta: az MGYOSZ kész tárgyalni a törvényt érintő egyes részletek módosításáról, de a vasárnapi munkavégzés egységes betiltását ellenzi.
2010.12.29 Olvasási idő:

MGYOSZ: Elbocsátásokhoz vezet a vasárnapi pihenés

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a munkanélküliség növekedésével, növekvő állami kiadásokkal, csökkenő bevételekkel járhat a vasárnapi munka tilalmának bevezetése, ami egyben a gazdaság versenyképességét is visszavetheti az unió többi tagállamával szemben.
2010.12.20 Olvasási idő: