zöldek

Kivezetik a német gázilletéket, még mielőtt fizetni kellett volna

Helyette jön a gázárplafon, de még vannak nyitott kérdések.
2022.09.27 Olvasási idő:

Kiverte a biztosítékot a német koalícióban az adócsökkentési terv

A javaslat szerint az adómentes jövedelem jövőre 10 632 euróra emelkedne.
2022.08.10 Olvasási idő:

Extra adóbevételekre számít a következő német kormány

Klímavédelemre, digitalizációra és tudományos kutatások támogatására költhetik a plusz pénzt a németek.
2021.11.11 Olvasási idő:

Jól egymásnak estek a német választási kampányban

A Merkel-éra után akár példátlan mértékben is balra tolódhat a német politika.
2021.09.10 Olvasási idő:

Fakulnak a Zöldek, erősödnek Merkelék

Nagy a tétje a szeptemberi német választásoknak az ország és Európa számára egyaránt.
2021.06.21 Olvasási idő:

A Zöldek győzelme megmozgatná a piacokat

A várható német politikai átrendeződés véget vethet a negatív államkötvényhozamok időszakának. A Zöldek erősödése és kormányra jutása egyértelműen kedvezne az európai piacoknak és az eurónak.
2021.04.26 Olvasási idő:

Titkos adatgyűjtés: Snowden felel az európai képviselők kérdéseire

Rendelkezésére áll az Európai Parlament (EP) polgári jogi bizottságának Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa, aki videofelvételen válaszol majd a EP-képviselők előre összeállított kérdéseire - közölte az EUObserver hírportál. Az uniós kérdésekkel foglalkozó brüsszeli internetes lap értesülése szerint a bizottsági ülésre, amelyen meghallgatják majd Snowden válaszait, december 18-a körül kerülhet sor. "Az ülést egyenes közvetítésben sugározzák majd" - írja az EUObserver Jan Phillip Albrechtnek, a német Zöldek EP-képviselőjének közlésére hivatkozva. Albrecht hozzátette, hogy Snowden élő videokonferencián való részvétele azzal a kockázattal járna, hogy beazonosítják tartózkodási helyét. Az amerikai férfi, aki a brit The Guardian és az amerikai The Washington Post lapok segítségével leleplezte az NSA egész világra kiterjedő elektronikus adatgyűjtési programját, Oroszországban kapott menedékjogot, s ott állítólag a VKontaktye nevű orosz közösségi portálnak dolgozik. Az Európai Parlament képviselői ügyvédjén keresztül tartják a kapcsolatot Snowdennel - mondta el a német zöld politikus. Albrecht közlése szerint Snowden követi az EP meghallgatásait, mivel úgy véli, "jelenleg ez egyike azon kevés helyeknek, ahol igazi vita zajlik".
2013.12.07 Olvasási idő:

Bundestag: mehet a spanyol bankmentés

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) csütörtökön nagy többséggel megszavazta a kormány előterjesztését a 100 milliárd eurós spanyol bankmentő programban való német részvételről.
2012.07.19 Olvasási idő:

Hét magyar projekt a zöldek feketelistáján

Hét magyarországi projekt szerepel a Föld Barátai Európa és a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat, összesen 55 káros, uniós forrásból megvalósuló közép-kelet-európai nagyberuházását tartalmazó "feketelistáján" - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSZ) csütörtökön az MTI-vel.
2009.04.16 Olvasási idő:

A németek belátták: kell az atomenergia

Megfordult a közhangulat Németországban, immár többségbe kerültek az atomerőműveket pártolók az ellenzőkkel szemben. Ebben alighanem az éghajlatváltozástól való félelem is szerepet játszhat.
2009.04.07 Olvasási idő: