Extra

A románok után a britek is eljárást indítottak Andrew Tate ellen

A nőgyűlölő influenszer ellen szexuális bűncselekmények miatt adtak ki letartóztatási parancsot a britek, de a férfi ellen Romániában is folyik eljárás.

Ismét bíróság elé állították Andrew Tate-et és testvérét, Tristant Romániában, miután az ellentmondásos influenszer ellen Nagy-Britanniában is nyomozás indult,  a brit hatóságok kérték a két férfi kiadatását.

(FILES) Andrew Tate (L) and Tristan Tate (R) walk from the Bucharest's Court of Appeal after a hearing about their demand to be allowed to leave Romania as their mother allegedly suffered a heart attack, in Bucharest, on December 22, 2023. Controversial influencer Andrew Tate and his brother have been arrested in Romania over UK sex offence charges, police said on March 12, 2024. Police said in a statement it executed "two European arrest warrants issued by the UK judicial authorities for the committing of sexual offences, of exploitation of persons on the territory of the UK". (Photo by Daniel MIHAILESCU / AFP)
Fotó: AFP

A bukaresti fellebbviteli bíróság azonban elnapolta a döntést a brit kérés kapcsán, miközben a Tate testvérek tagadták a vádakat. A vádlottak őrizetben maradtak a döntés után, noha korábban a román bíróság engedélyezte számukra, hogy szabadlábon védekezzenek, igaz, Bukarestet és környékét nem hagyhatták el.

A képviselőjük szerint a brit vádak 2012 és 2015 közötti időszakra vonatkoznak, míg ügyvédjük a meghallgatás után elmondta, hogy kevés információja van a brit letartóztatási parancsról és nem tudja, hogy a hatóságok előálltak-e újabb bizonyítékokkal – írja a BBC.

A Tate testvérek ellen Romániában is folyik eljárás, nemi erőszak, emberkereskedelem és bűnszervezet létrehozása miatt. A brit vádak szintén szexuális bűncselekményekről szólnak velük szemben. A román vádak szerint 

a Tate testvérek felnőttfilmes videókra kényszerítettek nőket.

A saját bevallása szerint nőgyülölő Andrew Tate szerint a hatóságoknak nincsenek bizonyítékai és az ellene indított eljárások egy összeesküvés részei, mivel el akarják őt hallgattatni. Nézetei matt több közösségi oldalról is kitiltották korábban, igaz, Elon Musk X-jén visszakapta a fiókját.

 

Románia Andrew Tate nyomozás
Kapcsolódó cikkek