Extra

Ijesztő felvétel: a szél miatt váratlan manővert hajtott végre a Wizz Air pilótája Madeirán

Egy Wizz Air-pilóta kénytelen volt megszakítani landolását Madeira repterén, ez pedig egy látványos átstartolást eredményezett. Az átstartolás lényege, hogy a pilóta megszakítja a landolást, gázt ad, és a levegőbe visszaemelkedve megfordul a géppel.

Látványos felvételt tett közzé a Madeira Airport Spotting oldala, amely arra szakosodott, hogy Madeira repülőterén történt különlegességeket kap lencsevégre. A mostani felvételen egy olyan Wizz Air-járat látható, amely megpróbál landolni a kifutón, de feltételezhetően a szél miatt átstartolást kell végrehajtania. 

Fotó: AFP

A felvételen jól látszik, ahogy a Wizz Air Airbus A321NX repülőgépe megpróbál óvatosan landolni, majd a gép hirtelen billegni kezd, a pilóta pedig gázt ad, és megkezdődik az átstartolás. Ilyen helyzetekben fontos a pilóta reakcióideje, ha pedig jónak látja az átstartolást, akkor minden joga meg van hozzá.

Az átstartolás önmagában nem jelent veszélyhelyzetet, inkább annak a megelőzése.

Az említett videó a Mandiner oldalán megtekinthető. A Madeira Airport Spotting oldalát böngészve hamar kiderül, hogy a madeirai repülőtéren nem meglepő az ilyen látvány, ugyanis több szél okozta átstartolásos videó is található.

A Wizz Air járatain mostanában sok izgalom történik, nemrég ugyanis egy nyaralásból hazarepülő orvos segített levezetni egy szülést a fedélzeten. Szombat reggel, két órával a felszállás után a levegőben szülte meg gyermekét egy 38 éves nő a légitársaság Ammánból Londonba tartó járatán.

 

átstartolás repülőtér Wizz Air Madeira
Kapcsolódó cikkek