BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Rekordáron kelt el a világ legritkább Star Wars-figurája

A legritkább Star Wars-figura egy valódi gyémántnyakláncot viselő Barbie-t előzött meg. A rekordösszeget most egy olyan Star Wars-figurának sikerült összehoznia, melyből csupán csak két tucat készült. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi pénzt érnek ezek a figurák, az árukat pedig nagyban meghatározza, hogy mennyit gyártottak belőlük, milyen állapotban vannak és minden alkatrészük meg van-e.

A retró játékok manapság egyre népszerűbbek, olyannyira, hogy évekkel ezelőtt a Hasbro is elkezdett újból vintage stílusú figurákat kiadni. Van viszont egy Star Wars-akciófigura, ami olyan ritka, hogy csupán két tucat készült belőle: arról a Boba Fett-figuráról van szó, amely egy rakétalövő jetpackkel volt ellátva és csak prototípus készült belőle, soha nem került kereskedelmi forgalomba. Egy ilyen Boba Fett-figura most letaszította a trónról azt a Barbie-babát, mely egy valódi gyémántnyaklánccal volt ellátva.

Star Wars, Boba Fett, retro, vintage
Rekordáron kelt el a világ legritkább Star Wars-figurája / Fotó: Hot Toys via Bestimage

A legritkább Star Wars-figura

A retró játékok történelmében Dallasban hétfőn valóságos történelmi eseménynek lehettek tanúi, amikor egy „Rocket Fett” becenévre hallgató Star Wars-figura rekordáron kelt el az akciófigurák között. A Heritage Auctions aukciósház bejelentette, hogy 

egy működő rakétavetővel ellátott Boba Fett-figura 525 ezer dollárért (192,3 millió forint) kelt el,

ezzel pedig maga mögé szorította az addig legdrágábbnak tartott gyémántnyakláncos Barbie-babát, melyet 2010-ben 302 500 dollárért (110,8 millió forint) adtak el – írja a CNN. A Rockett Fett-figurát az teszi igazán különlegessé, hogy ez az egyetlen olyan Boba Fett-akciófigura, amely képes volt a hátára rögzített jetpackből rakétát kilőni, ahogyan azt A jedi visszatérben is láthattuk.

Collection Of Over 400 Original Star Wars Toys Still Their Packaging Tipped To Sell For £600K
Csak két tucat prototípus készült abból a Boba Fett-figurából, amely egy működő rakétalövő jetpackkel volt ellátva / Fotó: MorphyAuctions/BNPS

Ebből viszont csupán két tucat készült, ugyanis még a tesztelés során megállapították, hogy túl veszélyes lenne a gyermekek számára a kilőhető rakéta.

A retró játékok piaca

A régi játékok piacának egyik vitathatatlan nagyágyúi a Pokémon-kártyák. Nem árt, ha azok, akik egykor gyűjtötték a kártyákat, átnézik szekrényeiket ás padlásaikat, ugyanis 

a bontatlan Pokémon-kártyák akár 16 ezer fontot (nagyjából 7 millió forint) is érhetnek, 

természetesen attól függően, melyik Pokémonról van szó.

Ez a világ tíz legdrágább társasjátéka

A játékiparban az elmúlt években az egyik legnépszerűbb termék a társasjáték volt. A gondolkodásban, mechanikában és kreativitásban jócskán megújult társasjátékos világ a legókészletek legerősebb vetélytársává vált a játékboltok polcain. Itt van a világ tíz legdrágább társasjátéka.

A retró játékok piaca elképesztő méreteket öltött, és mint látjuk, az sem ritka, ha egy 40-50 éves darab dollármilliókért talál új gazdára. A hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek játékai elsősorban azért készültek, hogy játszanak velük, de már akkor voltak, akik a polcra szánták ezeket az akciófigurákat – kezdte Tóth Balázs, a Játékok a polcról YouTube-csatorna tartalomgyártója, akivel a magyar és amerikai retró játékok piacáról beszélgettünk. Többek között elmondta azt is, hogy nem minden régi akciófigura, matchbox és Lego ér csillagászati összeget, de előfordulhat, hogy egy jó állapotban lévő darab felkelti a gyűjtők érdeklődését, főleg, ha bontatlan.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.