
Andrássy úti luxushotel: prémiummarhahúsokra alapozták az éttermi koncepcióváltást
Újradefiniálja a hazai gasztronómiai életet a Dreschler-palotában, az egykori Balettintézet pompásan felújított épületében működő luxushotel, a W Budapest étterme, amely egy új koncepciót követve a Le Petit Beefbar családjának tagja lett nemrég.

A W Budapest Hotel földszintjén 2023 októberében nyílt, a világhírű Riccardo Giraudi által megálmodott ázsiai ihletésű Nightingale by Beefbar étterem hamar kedvelt társasági találkozóhellyé vált a budapestiek és a turisták körében is.
2025 tavaszán azonban új fejezet kezdődött itt: a 2005-ben Monte-Carlóból elindult hálózat, a Beefbar 20. évfordulója alkalmából az étterem a nemzetközileg elismert Le Petit Beefbar család részévé vált.
Ez a lépés nemcsak két évtizedes kulináris kiválóságot ünnepel, hanem egyúttal az első lépés is casual luxury dining fogalmának hazai meghonosítása felé – tudatta a szálloda.
A Le Petit Beefbar
- a klasszikus steakhouse hagyományait ötvözi a modern bisztróhangulattal,
- a „kicsi” az intimebb környezetre és a könnyedebb fogásokra utal, miközben
- változatlanul a prémiumminőségű húsételekre, elsősorban a vagjura és a black angusra fókuszálnak.
A W Budapest falain belüli változás a Beefbar ikonikus fogásainak sikerét tükrözi, valamint azt a dinamikus fejlődést, amely a márkát világszerte jellemzi. Ennek jegyében London, Párizs, Nizza, Strasbourg és Prága után Budapest is csatlakozik e rangos gasztronómiai klubhoz.

Az étterem kifejezetten a kozmopolita ínyenceknek szól,
akik egy kötetlen, de mégis kifinomult kulináris élményre vágynak.
A modern luxus újragondolása ez, amely az ikonikus Beefbar-ízeket adja továbbra is, de egy kis francia brasserie-csavarral. Az olyan signature fogások, mint
- a klasszikus Steak-Frites,
- az Unagi Salmon,
- a Black Angus Ribeye, valamint
- a házi hasábburgonya és krumplipüré
a Beefbar ikonikus mártásaival ugyanis már világszerte meghódították a közönséget.
Az ebéd kiemelt fogásai között szerepel Budapesten a lángos paradicsomszósszal, hazai paprikás szalámival és mozzarellával, valamint a lassan párolt borjúhúsból, Manchego sajtból, chimichurri szószból készült a Baby Quesadilla.
A desszertek közé
bekerült az aranygaluska is, mint az ikonikus helyi kedvencek egyike.
Az étterem enteriőrjét a hely különleges kulturális öröksége inspirálta, a hagyományokat modern eleganciával ötvözve tisztelegnek a múlt előtt: a Le Petit Beefbar Budapest otthona ugyanis az a Drechsler kávéház, amely egykor a főváros értelmiségi és művészi életének egyik meghatározó pontja volt.
Egyre több luxushotel veszi célba Magyarországot
Legalább ezer szobával bővült tavaly Budapest szállodai kapacitása, amit gyorsan felszívhat a kereslet, ha nem lesz lassulás. Az új szereplők jókor érkeznek a hotelpiacra, a magyar főváros külföldi vendégforgalma ugyanis dinamikusan nő. A további kapacitásbővítést viszont a magas hitelkamatok fékezik, fejleszteni most leginkább önerőből éri meg.





