BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Andrássy úti luxushotel: prémiummarhahúsokra alapozták az éttermi koncepcióváltást

London, Párizs, Nizza, Strasbourg és Prága után Budapestre is megérkezett európai terjeszkedésének keretében a világhírű Le Petit Beefbar, amely az idén húszéves Beefbar hálózat menüjét tálalja a magyar főváros helyi közönségének és az ide látogató turistáknak némi helyi kiegészítéssel. Az Andrássy úti luxushotel két éve üzemel, új koncepcióra formált étterme a kozmopolita ínyenceket szólítja meg.

Újradefiniálja a hazai gasztronómiai életet a Dreschler-palotában, az egykori Balettintézet pompásan felújított épületében működő luxushotel, a W Budapest étterme, amely egy új koncepciót követve a Le Petit Beefbar családjának tagja lett nemrég.

Le Petit Beefbar
A Le Petit Beefbar nemzetközi menüjét, prémiumhúsételeket tálalnak a W Budapest éttermében / Fotó: Le Petit Beefbar

A  W Budapest Hotel földszintjén 2023 októberében nyílt, a világhírű Riccardo Giraudi által megálmodott ázsiai ihletésű Nightingale by Beefbar étterem hamar kedvelt társasági találkozóhellyé vált a budapestiek és a turisták körében is. 

2025 tavaszán azonban új fejezet kezdődött itt: a 2005-ben Monte-Carlóból elindult hálózat, a Beefbar 20. évfordulója alkalmából az étterem a nemzetközileg elismert Le Petit Beefbar család részévé vált.

Ez a lépés nemcsak két évtizedes kulináris kiválóságot ünnepel, hanem egyúttal az első lépés is casual luxury dining fogalmának hazai meghonosítása felé – tudatta a szálloda.

A Le Petit Beefbar

  • a klasszikus steakhouse hagyományait ötvözi a modern bisztróhangulattal, 
  • a „kicsi” az intimebb környezetre és a könnyedebb fogásokra utal, miközben 
  • változatlanul a prémiumminőségű húsételekre, elsősorban a vagjura és a black angusra fókuszálnak.

A W Budapest falain belüli változás a Beefbar ikonikus fogásainak sikerét tükrözi, valamint azt a dinamikus fejlődést, amely a márkát világszerte jellemzi. Ennek jegyében London, Párizs, Nizza, Strasbourg és Prága után Budapest is csatlakozik e rangos gasztronómiai klubhoz.

Egykor a Dreschler kávéház, a korabeli értelmiségiek kedvelt találkozóhelye működött itt /Fotó: Le Petit Beefbar

Az étterem kifejezetten a kozmopolita ínyenceknek szól,

akik egy kötetlen, de mégis kifinomult kulináris élményre vágynak. 

A modern luxus újragondolása ez, amely az ikonikus Beefbar-ízeket adja továbbra is, de egy kis francia brasserie-csavarral. Az olyan signature fogások, mint 

  • a klasszikus  Steak-Frites, 
  • az Unagi Salmon, 
  • a Black Angus Ribeye, valamint 
  • a házi hasábburgonya és krumplipüré 

a Beefbar ikonikus mártásaival ugyanis már világszerte meghódították a közönséget.

Az ebéd kiemelt fogásai között szerepel Budapesten a lángos paradicsomszósszal, hazai paprikás szalámival és mozzarellával, valamint  a lassan párolt borjúhúsból, Manchego sajtból, chimichurri szószból készült a Baby Quesadilla.

A desszertek közé

 bekerült az aranygaluska is, mint az ikonikus helyi kedvencek egyike.

Az étterem enteriőrjét a hely különleges kulturális öröksége inspirálta, a hagyományokat modern eleganciával ötvözve tisztelegnek a múlt előtt: a Le Petit Beefbar Budapest otthona ugyanis az a Drechsler kávéház, amely egykor a főváros értelmiségi és művészi életének egyik meghatározó pontja volt. 

Egyre több luxushotel veszi célba Magyarországot

Legalább ezer szobával bővült tavaly Budapest szállodai kapacitása, amit gyorsan felszívhat a kereslet, ha nem lesz lassulás. Az új szereplők jókor érkeznek a hotelpiacra, a magyar főváros külföldi vendégforgalma ugyanis dinamikusan nő. A további kapacitásbővítést viszont a magas hitelkamatok fékezik, fejleszteni most leginkább önerőből éri meg.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.