Éder Tamás

Élénkítheti a fogyasztást a húsok jelölése

Január 15-én lép hatályba a sertéstőkehúsok származásának jelölését előíró rendelet. A húsiparosok abban bíznak, hogy ezáltal növekszik a hazai termékek fogyasztása, a baromfipiacon pedig remélik, hogy hamarosan a szárnyasokra is vonatkozik majd a szabályozás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek – mondta nyilatkozta Éder Tamás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek, de az új pályázatok kiírása előtt érdemes megvizsgálni, milyen eredményekkel jártak a korábbiak – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.

Elkerülhetők a tartós piaci zavarok

A Merco­sur-megállapodás érdemi hatással lesz a magyar élelmiszer-gazdaságra is, de a helyzet nem annyira ijesztő, mint elsőre látszik.

Elkerülhetők a tartós piaci zavarok

A Merco­sur-megállapodás – életbeléptetése esetén – érdemi hatással lesz a magyar élelmiszer-gazdaságra is, de a helyzet nem annyira ijesztő, mint elsőre látszik. A Dél-Amerikából érkező termékek jelentette konkurenciának fel kell erősítenie a versenyképesség növelésére irányuló törekvéseket – mondja Éder Tamás, az agrárkamara élelmiszeriparért felelős alelnöke.

Mindent megbolygat a sertéspestis

Az első fél évben csökkent ugyan a sertésvágások száma, de a tavalyinál jelentősen több anyakoca került a vágóhidakra.
Világgazdaság Piactér