Éder Tamás

Kritikus helyzet jöhet a húsiparban

Az elmúlt napokban jelentősen esett a kiskereskedelemben a húsok iráni kereslet. Az uniós éttermekből kiszoruló áru törheti le a hazai árakat.

Kritikus helyzet jöhet a húsiparban

Az elmúlt napokban jelentősen esett a kiskereskedelemben a húsok iráni kereslet, az iparágban pedig attól tartanak, hogy az éttermek és a közétkeztetés ellehetetlenülése miatt más EU-s országokban „felszabaduló” áru megjelenik a hazai piacon is, és letöri az árakat.

Töretlen maradhat a húsárak emelkedése

Az elmúlt hetekben is tovább drágult az élő sertés, és mivel a húsipari cégek eddig csupán költségnövekedéseik egy részét tudták érvényesíteni.

Töretlen maradhat a húsárak emelkedése

Az elmúlt hetekben is tovább drágult az élő sertés, és mivel a húsipari cégek eddig csupán költségnövekedéseik egy részét tudták érvényesíteni, további áremelkedés várható.

Élénkítheti a fogyasztást a húsok jelölése

Január 15-én lép hatályba a sertéstőkehúsok származásának jelölését előíró rendelet. A húsiparosok abban bíznak, hogy ezáltal növekszik a hazai termékek fogyasztása, a baromfipiacon pedig remélik, hogy hamarosan a szárnyasokra is vonatkozik majd a szabályozás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek – mondta nyilatkozta Éder Tamás.

Növekedett a hazai áruk polci részesedése

Folytatni kellene az áfa­csökkentést, és a következő uniós költségvetési ciklusban is fontos szerepet kellene kapniuk az élelmiszeripari fejlesztéseknek, de az új pályázatok kiírása előtt érdemes megvizsgálni, milyen eredményekkel jártak a korábbiak – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.
Világgazdaság Piactér