kft

Több tízezer magyar cég szűnik meg

Több tízezer vállalkozás van valamilyen típusú megszüntetési eljárás alatt, és 25 ezer kft. az alapvető tőkekövetelményeket sem teljesíti.
2017.06.21 Olvasási idő:

Több tízezer kft. szűnhet meg

A cégbíróságokon múlik, mi lesz azokkal a vállalkozásokkal, amelyek nem emeltek tőkét időben. Milliárdos árbevételű cégek is bajba kerülhetnek.
2017.05.18 Olvasási idő:

Több tízezer cég néz szembe bírsággal és kényszertörléssel

Tőkeemelés nélkül sok kft. számíthat a hatóság által kiszabott bírságra.
2017.03.14 Olvasási idő:

Alig egy hete maradt több tízezer kft.-nek

Hárommillió forintra kell emelni a kft.-k törzstőkéjét - és erre alig egy hete maradt a cégeknek - figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
2017.03.08 Olvasási idő:

Több ezer kft. kerülhet bajba

Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt - mondta a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek.
2017.02.09 Olvasási idő:

Itt a döntés: titkosították az MNB adapítványainak adatait

Az MNB-törvény módosítása, az olimpiai pályázatba önthető tao-pénzek és az oktatásügy van a mai parlamenti ülés középpontjában.
2016.03.01 Olvasási idő:

Egy év határidőt kapnak a kisebb kft-k

Azok a kft.-k, amelynek a jegyzett tőkéje nem éri el a hárommillió forintot, idén március közepe helyett 2017. március 15-éig lehetnek kötelesek a törzstőkét megemelni vagy átalakulni.
2016.02.29 Olvasási idő:

Magánvagyonukkal felelhetnek a kft-tagok a törzstőkeemelés elmulasztása esetén

Ha nem emelik fel a kft-k a törvényileg előírt 3 millió forintra törzstőkéjüket, a tagok magánvagyonukkal is felelhetnek a társaság tartozásaiért, és nem vehetnek fel osztalékot - mondta Balsai István ügyvéd az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.
2016.01.23 Olvasási idő:

Két évük lesz a kft.-knek a tőkeemelésre

Az új polgári törvénykönyv (Ptk.) megemelte a korlátolt felelősségű társaságok (kft.-k) minimális törzstőkéjét, az emelést a már működő társaságoknak nem kell teljesíteniük a társasági szerződésük esetleges módosításakor, arra haladékot biztosít a jogszabály 2016. március 15-ig - közölte a Deloitte Legal Ügyvédi Iroda az MTI-vel.
2013.11.22 Olvasási idő:

Sokszorosára nő a kft-alapítás tőkeigénye

A kft-k alapításához szükséges minimális tőkét illetően felemás képet mutat az új Polgári Törvénykönyv (Ptk.). Bár a jogalkotó szándéka szerint az új Ptk. egyik alapvető célja a szabályozás rugalmasabbá tétele volt, a kft-k tőkekövetelményére vonatkozó új szabályozás a jelenleg hatályos törvényhez képest felemás szigorítás irányába mutat – írja a DLA Piper Advocatus blogjának legfrissebb bejegyzésében Molnár Gábor, az ügyvédi iroda partnere.
2013.06.18 Olvasási idő: