Schmidt Jenő

Bérfeszültséget okozhat a minimálbéremelés

A minimálbérnél többet keresők is jogosan igényt tarthatnak a béremelésre a közszektorban.
2021.11.05 Olvasási idő:

Az iparűzési adó megfelezése mellett érvelt Parragh László

Az MKIK elnöke szerint még jövőre is beleférne az iparűzési adó megfelezése, a főváros szerint azonban nehezen lesz alátámasztható a fenntartása.
2021.09.17 Olvasási idő:

A hazai ivóvízellátó rendszerek több mint fele elavult

December 31-ig kell kidolgozni a víziközmű-ágazat hosszú távú rekonstrukciós tervét a társadalmi egyeztetésen lévő stratégia szerint.
2021.08.25 Olvasási idő:

Béremelést kérnek dolgozóiknak az önkormányzatok

Nem okozott meglepetést a 2022. évi költségvetési tervezet a települési önkormányzatok számára.
2021.05.10 Olvasási idő:

Gond lehet az ügyeletfinanszírozás

Jövőre hetvenmilliárd forinttal emelkedik ugyan az alapellátás finanszírozása, de még nem lehet tudni, ebből mekkora összeg fordítható orvosi ügyeletre.
2020.12.07 Olvasási idő:

Készül a Kisvárosi programjavaslat

A Kisvárosi programjavaslat mintegy 180 várost fog érinteni, főként a járásközpontokat.
2019.12.31 Olvasási idő:

Nem kerülhetnek veszélybe az önkormányzati támogatások

Téves információnak bizonyult, hogy az állam visszaveszi a már kifizetett önkormányzati uniós támogatásokat: csak technikai részletek változnak.
2018.09.24 Olvasási idő:

Politikai döntés lesz az újabb adósságkonszolidáció

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára lapunknak a Világgazdaság önkormányzati konferenciáján elmondta, hogy politikai döntés az újabb adósságkonszolidáció kérdése. A célja az lehet, hogy teljesen tiszta hitelmentes önkormányzati rendszer jöhessen létre. Erről döntés még nincsen, az ügy napirenden van.
2013.10.17 Olvasási idő:

Mennyi jut majd jövőre segélyekre, idősgondozásra, gyermekétkeztetésre?

A jövő évi büdzsében közel ugyanannyi állami támogatás jut az önkormányzatok szociális juttatásaira és ellátásaira, mint az idén, jelentősebben egyedül a gyermekétkeztetés támogatása növekszik. Az egy főre vagy tevékenységre szánt keretek nem változnak. Ez a kistelepüléseknek okoz majd gondot, mivel már az idén is ki kellett pótolni a juttatásokat és az ellátásokat.
2013.10.11 Olvasási idő:

TÖOSZ: Az emelt összeg sem lesz elég a gyermekétkeztetésre a büdzsében

Jövőre nagyobb összeget terveznek a költségvetésben a gyermekétkeztetésre és a nyári szociális étkeztetésre is. Korábban ki kellett egészíteni ennek a feladatnak a finanszírozását, mivel az önkormányzatok számára nem volt elegendő a központi forrás. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke szerint aaz emelt összeg sem elegendő az önkomrányzatoknak a gyermekétkeztetés finanszírozására.
2013.10.04 Olvasási idő: