vagyonbiztosítás

Az alulbiztosítottság a fő probléma

Hiába van sok hazai lakáson biztosítás, probléma, hogy elmarad a meglévő megállapodások aktualizálása.
2019.01.04 Olvasási idő:

Így érhetik el a biztosítók az Y-generációt

A 18-39 évesek mintegy kétharmadának tetszik a rugalmas vagyonbiztosítás, döntő többségüknek pedig a mobil applikációval köthető lakásbiztosítás.
2017.11.20 Olvasási idő:

Nőtt a biztosítási piac

Az élet- és a nem életág is nőtt tavaly a biztosítási szektorban. A kgfb-díjbevétel 130 milliárd forintra ugrott, a nyugdíjbiztosítások díjbevétele a másfélszeresére nőtt.
2017.04.06 Olvasási idő:

A nem életág még mindig kevés nyereséget hoz

A legtöbb nagy biztosítónál gyengébbre sikerült a vagyonbiztosítási ág eredménye, mint az életágé. A tulajdonosok pedig szinte minden profitot kivittek az országból.
2016.06.07 Olvasási idő:

Ismét nyereséget hoz a vagyonbiztosítás

2015.05.27 Olvasási idő:

Majdnem kétszer annyian kötnek síbiztosítást, mint tavaly

Valószínűleg a rossz hazai hóhelyzet is hozzájárul a külföldre utazók által kötött biztosítások számának jelentős növekedéséhez, a Biztosítás.hu szerint azonban a sí- és utasbiztosítások olcsó ára és egyszerű elérhetősége is oka annak, hogy az idei síszezonban eddig több mint 40 százalékal többen kötöttek külföldi síelésre szóló utasbiztosítást, mint az előző év hasonló időszakában.
2011.01.13 Olvasási idő:

MABISZ: már túl van a 24 milliárd forinton a becsült kár

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint hétfő délig országszerte több mint 190 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz, becsült értékük meghaladja a 24 milliárd forintot. Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb káresemény-sorozata közel 6 milliárd forinttal növelte meg a kifizetendő kártérítés összegét, és amennyiben folytatódik a mostanihoz hasonló, kedvezőtlen időjárás, a teljes összeg meghaladhatja a 30 milliárdos becslést.
2010.06.25 Olvasási idő:

Órák leforgása alatt egy élet munkáját veszítheti el biztosítás nélkül

A biztosítók arról számolnak be: az elmúlt hónapok átlagos ingatlanos viharkárai a szokásos 30 ezerről 90 ezerre emelkedtek, az autós viharkároknál pedig az átlagérték a 400 ezer forintot is meghaladja. Akinek nincs biztosítása, órák leforgása alatt egy élet munkáját veszítheti el – figyelmeztetnek a szakemberek.
2010.06.25 Olvasási idő:

Lezúduló hó, jégcsapok - Mikor fizet a biztosító?

Az idei tél szokatlanul csapadékos volt, így megszaporodtak az ebből fakadó kártérítési igények is – egyöntetűen erről számolnak be a biztosítási piac szereplői.
2010.02.26 Olvasási idő:

Nem szenvedték meg a válságot a céges biztosítások

Bár a biztosítási díjbevételek a válság kitörése óta jelentősen visszaestek, a vállalati vagyon- és felelősségbiztosítási terület életképes maradt, sőt, több biztosítónál két számjegyű bővülést hozott az idei első fél évben.
2009.07.27 Olvasási idő: