Extra

Drága luxusautókkal járnak a magyar celebek, új riválisa kiütné a Lidlt, tömegbaleset az M1-esen – a Világgazdaság legfelkapottabb cikkei 2023-ban

Háborúk, infláció, tömegbaleset és üzemanyagár is borzolta a kedélyeket idén. Azonban több millió társasházi tulajdonos könnyebbülhetett meg, és a nyugdíjasok sem maradtak jó hír nélkül. Ilyen volt 2023 a Világgazdaságnál.

A 2023-as esztendő eseménydús év volt a világban. Az orosz–ukrán háború második éve, az izraeli háború kitörése vagy épp az elleni küzdelem alakulása hétről hétre sok ember érdekelt a Világgazdaság olvasói közül is. Szerkesztőségünk azonban számos más témát is feldolgozott a mögöttünk hagyott 12 hónap során, év végi gyűjtésünkben azokat a cikkeket szedtük csokorba, amelyek a legnépszerűbbek voltak az olvasók körében.

Megnéztük, milyen autók állnak a magyar hírességek garázsaiban: Szabó Zsófi 37 milliós BMW-jét több járgány is lepipálja

Áprilisban az Origo megírta, hogy Szabó Zsófi megvillantotta az Instagram-oldalán a Wallis Motortól szponzorációként kapott BMW-jét. A bejegyzésben egy BMW X4 M látható, amely alapfelszereltséggel majdnem 37 millió forintért szerepel a BMW katalógusában. Ennek kapcsán a Világgazdaság utánajárt, hogy a magyar celebvilág milyen autókat vezet. Többek között Tóth Andi, Majka, ByeAlex és Jákob Zoltán gépjárművéről is lerántottuk a leplet.

Szájról szájra terjed: közös tulajdon lesz a társasházi lakás – a szakértő most tisztázta a helyzetet

Egyetlen nap alatt már több mint ötezren osztották meg a Facebookon azt a bejegyzést, amely szerint hamarosan 4,5 millió társasházi lakástulajdonos veszítheti el tulajdonosi státuszát és rendelkezési jogát magántulajdona felett. Ez azonban rémhírnek bizonyult. Nem lesz társasházi közös tulajdon senkinek a magántulajdonú lakása, a társasházakat is érintő, hamarosan életbe lépő törvény a jogi személyek nyilvántartásának rendezését és egységesítését szolgálja, a társasházban élők számára nincs hátrányos következménye, előnye viszont annál több a szakértő szerint.

DSC_2501
Fotó: Kuklis István

Kezdhet izgulni a Lidl: új boltóriás születik Magyarországon – kiderültek a részletek

Az egyik leggazdagabb magyar bevásárolta magát a kilencedik legnagyobb kiskereskedelmi láncba. Az üzlet hatalmas terjeszkedési lehetőséget nyitott meg, ami akár át is írhatja a jelenlegi erőviszonyokat a magyar piacon. Az Indotek Group 47 százalékot szerez az Auchan Magyarország Kft.-ben. Ezen túlmenően a vállalat teljes egészében megvásárolta a Ceetrus Hungary Kft.-t és az Nhood Services Hungary Kft.-t, amellyel kizárólagos tulajdonába kerülnek az Auchan-áruházak korzóin található üzlethelyiségek.

A pápáról szólt Vágó István utolsó Facebook-posztja

Április 29-én, 74 éves korában elhunyt Vágó István műsorvezető. A pápa már Magyarországon volt, amikor megszületett az ismert televíziós személyiség utolsó bejegyzése röviddel elhunyta előtt, és a Facebook-poszt az egyházfőről szólt.

Suhajda Szilárd drámája: új szemtanú és egy fénykép került elő – megcáfolták a magyar hegymászó halálának legelterjedtebb teóriáját.

Áprilisban Vágó Istvánt, novemberben Matthew Perryt gyászolta a közvélemény. Még náluk is nagyobb sajtóvisszhangot kapott Suhajda Szilárd tragédiája, aki a Föld legmagasabb pontját, a 8850 méter magas Mount Everestet szerette volna oxigénpalack nélkül megmászni, de nem élte túl az expedíciót. Ben Ferrer, a Seven Summit Climbs csapatának tagjaként május 24-én reggel fél nyolckor tért vissza az Everest csúcsáról, amikor találkozott egy hegymászóval, aki a hegyoldalon ült, a hóban – írja az Explorersweb. Ferrer lefotózta a magányosan üldögélő mászót, majd szóba elegyedett vele.

A vásárlókért háborúznak a boltok – megérkezett a Lidl válasza, durván csökkentette az árakat

Március elején sokak számára jó hír érkezett, hogy érdemes pár napot kivárni a vásárlással, mivel az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc leárazza számos termékét. A Lidl Magyarországnál már második hónapja tartó árcsökkentési hullám ezzel nem ért a végére, a következő termék a száraztészta lett.

LUS_2675
Fotó: Kallus György

A boltok akkoriban még a vásárlók kegyeiért versenyezve csökkentették bizonyos termékek árait. Később a kötelező akciózás és az online árfigyelő rendszer megjelenése is fokozta a versenyt.

Magyarországnak hamarosan két fővárosa lesz

Kelet-Közép-Európa vezető városává, valamint Magyarország második központjává válhat Debrecen a következő években. Szijjártó Péter szerint a város körüli beruházásokból a debreceniek, illetve az egész ország rengeteget profitálhat majd.

A tárcavezető szeptember úgy nyilatkozott, hogy a BMW-gyár építése, az EVE Power kínai akkumulátorgyártó vállalat érkezése, valamint a vasúti infrastruktúra-fejlesztések hatására a város Kelet-Európa egyik legnagyobb ipari intermodális terminálja lehet, valamint a magyar gazdasági fejlődés egyik motorja.

Aerial,Drone,View,Of,Carnival,With,Ferris,Wheel,In,Debrecen,
Fotó: Attila Csipe

Egész Európa azt nézi, mi történik a magyar államadóssággal – nem hisznek a szemüknek

Áprilisban Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon jelentette be az akkor friss adatot az államadósság csökkentéséről, mely szerint 76,6-ről 73,3 százalékra javítottuk a GDP-arányos adósságszintet az elmúlt évben. A tárcavezető külön felhívta rá a figyelmet, hogy a magyar adósságszint úgy csökkent 73 százalék közelébe, hogy közben az uniós átlag 86 százalékon áll.

Már úton vannak a postások, pénzt visznek a nyugdíjasoknak

Az év elején a magas infláció közepette sokaknak fontos volt, hogy mikor érkezik a fizetés valamint a Emiatt volt nagy az öröm, hogy a postások április 11-től április 22-ig vitték ki a nyugdíjakat, aki pedig utalással kérte a pénzt, jóval hamarabb hozzájuthatott. A nyugdíjakra és a nyugdíjszerű ellátásokra fordítható költségvetési források összege 6150 milliárd forintra emelkedik 2023-ban, ami a költségvetés legnagyobb tétele.

Az ütközés pillanata: közzétette a rendőrség az M1-es tömegbalesetről készült felvételt – megrázó videó

Márciusban az M1-es autópályán bekövetkezett tömegbaleset és tragédia sokkolta az országot. A porvihar miatt kialakult balesetben egy ember meghalt és többtucatnyian megsérültek. Az ütközés pillanatát is videóra vették, a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalára töltötte fel a megdöbbentő videót, amelyen az látszik, hogy szinte fékezés nélkül rohannak egymásba az autók.

 

híresség kiskereskedelmi lánc tragédia infláció társasházi lakás
Kapcsolódó cikkek