Extra

Őrizetbe vette a rendőrség Gérard Depardieu-t

A francia színészlegendát, Gérard Depardieu-t őrizetbe vette a rendőrség. A színészt több nő is megvádolta azzal, hogy a forgatásokon szexuálisan zaklatta őket. A vádak egymástól függetlenek, és egész 2007-ig nyúlnak vissza. Volt olyan színésznő, aki azt állította, hogy Gérard Depardieu megerőszakolta. A színész tagadja a vádakat.

Szexuális zaklatással vádolják Gérard Depardieu-t. A világhírű francia színészt hétfőn őrizetbe vette a rendőrség.

(FILES) French actor and newly-minted Russian citizen Gerard Depardieu poses on June 6, 2013 after holding a press conference dedicated to the launch of the first Russian film festival in Nice, in southeastern France. French police summoned Depardieu over suspected sexual assault, a police source said on April 29, 2024. Depardieu already faces a rape charge and sexual assault investigation, as well as claims of assault by more than a dozen women -- all of which he has strongly denied. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Gérard Depardieu
Őrizetbe vette a rendőrség Gérard Depardieu-t / Fotó: AFP

A francia Le Figaro írta meg, hogy Gérard Depardieu-t két nő vádolta meg, hogy forgatásokon zaklatta őket. Az első eset 2014-ben történt a The Magician and the Siamese, a másik pedig 2021-ben, a The Green Shutters munkálatai közben. Depardieu és ügyvédei nem reagáltak az újságírók megkeresésére.

A 2014-es forgatáson Depardieu állítólag egy 24 éves asszisztens zaklatott. A nő azt állítja, hogy a forgatások alatt a színész fogdosta, illetve illetlen dolgokat mondott neki. A nő azt mondta, hogy a forgatási napokon reggeltől estig tűrnie kellett a zaklatást, ami azóta is kísérti. Végül 2023 januárjában tett először feljelentést az ügyben.

Az AFP-nek Anouk Grinberg francia színésznő azt mondta, hogy filmes körökben köztudott volt, hogy Gérard Depardieu visszaél a kolléganők helyzetével.

A producerek tisztában vannak vele, hogy Depardieu miket művel. Tudják, hogy amikor felkérik egy szerepre, akkor egy agresszort alkalmaznak

– mondta Grinberg.

A második feljelentés 2023 februárjában érkezett, a színészt egy 53 éves rendező vádolta meg. A rendezőnő állítása szerint Gérard Depardieu a stúdió egyik folyósóján lefogta, megfogdosta, és arról beszélt neki, hogy hogyan fog vele szexuális kapcsolatot létesíteni.

A második feljelentés után indított végül vizsgálatot a párizsi ügyészség, pedig már korábban is érték vádak a színészóriást.

Gérard Depardieu-t 2020-ban Charlotte Arnould színésznő vádolta meg nemi erőszakkal, Hélene Darras pedig azt állította, hogy a színész egy 2007-es forgatáson zaklatta őt. Ruth Baza spanyol újságíró 2023 decemberében tett feljelentést Spanyolországban Depardieu ellen hasonló vádakkal. Depardieu állítja, hogy soha életében nem bántalmazott nőket, és egy megrendezett lincselés zajlik éppen ellene. Azt ígérte, hogy bizonyítani fogja az igazát. Korábban beszámoltunk arról is, hogy a Szajnába ugrott és meghalt Emmanuelle Debever színésznő, egyike azoknak, akik szexuális zaklatással vádolták Depardieu-t. A hatvanévesen elhunyt Debever még 2019-ben beszélt arról, hogy a színész a Danton című, 1983-as Andrzej Wajda-film forgatása alatt zaklatta őt. 

Tucatnyi francia sztár, köztük Pierre Richard szerint is lincselés zajlik Gerard Depardieu ellen

A 75 éves színészt tucatnyian azzal vádolják, hogy szeméremsértően tapogatta őket, sőt a nemi erőszak vádja is felmerült Depardieu ellen.

 

Gérard Depardieu forgatás zaklatás színész őrizet
Kapcsolódó cikkek