Extra

Nagy dobásra készül a Primark: itt a tavasz slágerterméke

Tavaszi pohárkollekcióval köszönti a jó időt a Primark. A hamarosan Magyarországon is üzletet nyitó boltlánc egy Stanley cup másolatot dob piacra az Egyesült Királyságban. Egy eredeti Stanley cup ára 20–40 ezer forint között mozog, de a Primark hasonmását már 4500 forintért is meg lehet kaparintani.

A Primark ismét megpróbálkozik meglovagolni a Stanley cup őrületet. A polcokra kerülnek az új másolatok a méregdrága poharakból, amikhez töredék áron juthatnak hozzá a vásárlók. A Primark a TikTok-csatornáján kezdte el reklámozni a Stanley cup másolatokat, amik a megszólalásig hasonlítanak az eredeti termékre, egyedül az árcédulájuk kisebb.

Buyer,Holds,Two,Stanley,Tumblers,In,A,Store,On,March
Stanley cup
A képen eredeti Stanley cup-ok láthatók / Fotó: David Bokuchava / Shutterstock

Mi az a Stanley cup?

Egy eredeti Stanley cup több mint 20 ezer forintba kerül, de van olyan darab is, amiért akár 36 ezer forintot is ott kell hagyni a kasszánál

– írta meg a Mirror.

Igazából egy ólombetétes, fedett pohárról van szó, beépített szívószállal, ami virálissá vált az interneten. A poharak igazi hype-ot generáltak a közösségi médiában, különösen a TikTok-on. 

A legtöbb üzletben a készletek szinte azonnal elfogytak, voltak olyan boltok, ahol már nyitás előtt sorban álltak a vásárlók az új szállítmány miatt.

@primarkmeadowhall 🐆Giant cup just dropped in store!🐆 New in Primark Home at Meadowhall🚨 Holds up to 1.8Litres and keeps your drinks hot or cold! ☕️🧊🧋 #primarknewin #primarkhome #primarkhaul #primarkfinds #primarkmeadowhall #animalprint #beige #flask #cup #giantcup #coffelover #hotdrink #stanleycup ♬ long way 2 go remix - oriaology.🖤

Természetesen, ha egy termék ennyire divatos lesz, akkor hamar megjelennek a másolatok is a piacon.

A Primark az év elején már piacra dobott egy Stanley cup másolatot (dupe-ot), de ezek a poharak nem nyűgözték le a rajongókat. A Primark első poharai csak fele akkorák voltak, mint az eredeti Stanley cup, így nem fogytak túl jól. A Primark tanult a hibájából és most egy az eredetire sokkal jobban hasonlító termékkel állt elő. Az új, tavaszi poharak már megegyeznek az eredeti Stanley cup 1,18 literes kiszerelésével, illetve a formája is a megszólalásig hasonlít a divatos termékre.

A dupe angol szó jelentése balek, vagy balfék, de a másolatok megjelölésére is használják. A dupe termékek olyan hivatalos másolatok, mint a replikák, annyi különbséggel, hogy a minőségük közelebb áll az eredetihez. Ez azt jelenti, hogy a Stanley cup dupe, amit a Primark árul, az eredeti termék védjegyeinek és szabadalmainak az engedélyezett felhasználásával készült.

A halvány rózsaszín, leopárd mintás, Primarkos poharakat 4500 forintért kínálják a brit üzletekben.

Az üzlet TikTok-csatornáján megjelent videók alatt megjelenő kommentek nagyon lelkesek a pohárral kapcsolatban. A legtöbb hozzászólás arról szól, hogy az emberek szeretnének venni az olcsó Stanley cup másolatból.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy  Magyarországra jön a Primark, de a korábbi híreszteléssel ellentétben Budapesten csak idén nyitja meg az új üzletét. Magyarország lesz a 17. ország, ahol jelen lesz a Primark. Arról is beszámoltunk, hogy a budapesti üzlethez már egy ideje toborozzák az új munkaerőt, a korábban meghirdetett pozíciók betöltéséhez elengedhetetlen volt az angolnyelv-tudás, , illetve azt is megírtuk, hogy még most is keresik az új munkatársakat.  

Májusban nyílik a Primark új üzlete – két emeletet foglal majd magába

A Primark 416 boltot működtet 15 országban, a divatház várakozásai szerint pár év múlva 530 boltból állhat a globális üzletportfóliója.

 

 

stanley cup pohár Primark
Kapcsolódó cikkek