Világgazdaság

A CIG bekerült a BUX-ba! - Átrendeződött a kosár

A BUX kosarának összetétele megváltozott. A CIG Pannónia bekerült a kosárba. Elemzők szerint a súly változása hatással lehet az árfolyamra is.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a BUX-kosár új összetétele. A BÉT vezető indexébe bekerült a CIG Pannónia és az Orco is, a többi részvényt pedig átsúlyozták.

A CIG Pannónia 1,31 százalékos súllyal került be, az Orco 0,04 százalékkal képviselteti magát az indexben. A TVK kikerült az indexből.

A legnagyobb részvények súlya csökkent: az OTP 31,45 százalékról 29,42 százalékra, a Mol 33,37 százalékról 32,32 százalékra.

A részvények súlyának változása hatással lehet az árfolyamra is. A súly csökkenése lefelé, emelkedése fölfelé hajthatja a részvényeket.

részvény Egészségbiztosítás Autók BÉT - Napi események GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Dominique Strauss-Kahn A Monetáris Tanács kamatdöntései Lakossági energia és üzemanyagárak OTP Környezetvédelem - Globalizáció Malév A szerkesztő ajánlja makroadatok IMF Költségvetés 2012-2013 Orbán Viktor Felmérések autóipar Konferencia információk Elemzői vélemények Surányi György Hitelek: lakás A második Orbán-kormány index autó gyógyszeripar Simor András repülés Parragh László Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok BUX bét fogyasztási cikkek Karrierklub Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Zöld ügyek IMF-megállapodás Befektetési lehetőségek Mol Varga Mihály Európai Unió Fővárosi ügyek Magyar TelekomBÉT - Napi események Földrengés Japánban EU aloldal Euróbevezetés biztosítás BÉT ingatlanpiac Richter árfolyam infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon BP (British Petroleum) Környezettudatos életmód