titok

Felfedték Michelangelo titkát

Michelangelo reneszánsz géniusz balkezes volt, bár fiatalkora óta jobb kézzel kellett festenie.
2018.05.10 Olvasási idő:

Véletlenül az MSZP is megszavazta az adótitkok törvényét

Tucatnyi törvényt szavaznak meg ma a parlamentben, köztük az adótitkokról szólót, a kártótlási törvényt, de az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi megállapodásról is döntöttek.
2016.10.11 Olvasási idő:

Adózás: egyre könnyebben titkolózhatnak a cégek

Titokban maradhatnak az állami célokat támogató adózók és támogatásuk részletei - a javaslatot már ma elfogadta a parlament.
2016.10.11 Olvasási idő:

Újraszabályozott üzleti titok

Az utóbbi időben elszaporodtak a cégeket nemegyszer komoly versenyhátránynak kitevő, akár milliárdos nagyságrendű kárt okozó, informatikai jellegű titoksértések, fehérgalléros bűncselekmények.
2013.12.10 Olvasási idő:

Vége a svájci banktitoknak?

Nincs közvetlen hatása a közelmúltban aláírt svájci-magyar adóegyezményre az alpesi ország csatlakozása az OECD nemzetközi adóügyi együttműködést szabályozó többoldalú egyezményéhez, de egyértelműsíti Svájc szándékát az információszolgáltatatás lehetőségének és kereteinek kialakítására – mutat rá a Jalsovszky Ügyvédi Iroda. Az iroda szakértője szerint ez a többoldalú egyezmény lényegesen hatékonyabb információcserét tehet lehetővé már a közeljövőben a „hagyományos” kétoldalú kettősadóztatási egyezményekhez képest.
2013.10.21 Olvasási idő:

Adóperben nem hivatkozhat adótitokra a NAV

Bírósági eljárás esetén, még adótitokra hivatkozva sem tarthatja vissza kapcsolódó vizsgálatokból származó bizonyítékait a NAV, így könnyen előfordulhat, hogy az adózó méltányosabb eljárásra számíthat egy adóper, mint egy adóhatósági vizsgálat esetén – derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda legfrissebb tanulmányából. A vezető adóperes specialista szerint a bíróság előtt akár arra is fény derülhet, hogy az adóhatóság nem rendelkezik a határozatát alátámasztó bizonyítékokkal.
2013.10.16 Olvasási idő:

Mindent tudni akar az állam

A parlamenti bizottságok döntésére vár a javaslat, betekinthessen-e az állam szinte bármely magáncég üzleti adataiba.
2012.10.17 Olvasási idő:

Mi tiltható meg a munkavállalónak? - blog

Megtilthatom-e a munkavállalóknak a versenytársaknál való elhelyezkedést? Milyen áron? Miért fontos ez egyáltalán? – teszi fel a kérdést a Világgazdaság Online blogján Dara Péter.
2012.02.16 Olvasási idő:

Terror a neten - Az FBI figyelmeztet

Ez év december első felében Romániában és Bulgáriában folytatott megbeszéléseket az amerikai bűnüldöző hatóság: a Federal Bureau of Investigation (FBI) igazgatója.
2011.12.19 Olvasási idő:

Leáll a Wikileaks - Sikeres volt a pénzügyi blokád

A Wikileaks nyitóoldalán megjelent közlemény szerint leállnak a további publikálással és agresszív tőkegyűjtésbe kezdenek, hogy fennmaradjon valahogy a projekt.
2011.10.24 Olvasási idő: