ipari kémkedés

Ipari kémet kapcsoltak le az Apple-nél

Tízéves börtönt kaphat Amerikában az a kínai mérnök, aki az Apple szupertitkos autós projektjéről lopott üzleti titkokat.
2022.08.23 Olvasási idő:

Razziákkal küzd az agyelszívás ellen Tajvan

Nem akarják elveszteni a félvezetők terén elért előnyüket a tajvaniak.
2022.05.26 Olvasási idő:

Munkatársai után kémkedett az IKEA, bajban a cég

A cégvezetők tagadják a vádakat.
2021.03.22 Olvasási idő:

Terror a neten - Az FBI figyelmeztet

Ez év december első felében Romániában és Bulgáriában folytatott megbeszéléseket az amerikai bűnüldöző hatóság: a Federal Bureau of Investigation (FBI) igazgatója.
2011.12.19 Olvasási idő:

Titkos kamerák, netes akciók: Totális ipari kémkedési háborúban Kína

Miközben a kínai kormányfő a múlt héten homályos ígéreteket tett eurómilliárdok folyósítására az euróövezet és az Egyesült Államok részére - cserébe könnyített hozzáférést sürgetve az EU piacaihoz -, elemzők, szakmai körök számára bizonyára nem maradt észrevétlen az a tanulmány, amely a Harvard Business Review Zöld Újság Zrt.. kiadásában megjelenő magyar nyelvű idei szeptemberi számában jelent meg „Amit a Nyugat nem ért meg Kínával kapcsolatban” címmel.
2011.09.19 Olvasási idő:

Miért tartják kekszesdobozban a mobiljukat a német menedzserek?

Az egyik nagy vegyipari cég munkatársai arra kéri a menedzsment, hogy fontosabb értekezletek előtt tegyék zárt fémdobozba mobiltelefonjaikat a kémkedés megelőzése érdekében.
2011.06.27 Olvasási idő:

Elektromos autókat fejleszt közösen a Bosch és a Daimler

Szövetséget köt a német Daimler és a Bosch: a német autógyártó és a technológiai konszern vegyesvállalatot hoz létre, amelynek keretében elektromos autók fejlesztését és gyártását tűzték ki célul.
2011.04.12 Olvasási idő:

Párizs száműzné a kémek segítőit a Renault-tól

A francia kormány, a Renault 15 százalékos tulajdonosa szerint, azok, akik felelősek a vállalatnál nyilvánosságra került ipari kémkedésért, el kell távolítani az autógyártótól. A kormány szerint átalakításokra van szükség a Renault-nál.
2011.04.11 Olvasási idő:

Renault: Egy profi kémhálózat áldozatai vagyunk

Egy jól szervezett nemzetközi hálózat szerzett meg a Renault elektromos autók fejlesztésével kapcsolatos terveihez köthető adatokat. A francia konszern ugyanakkor nem tart az ipari kémkedés következményeitől.
2011.01.08 Olvasási idő:

Ipari kémkedés, adatlopás - Megkezdődött az óriások harca

A világ legnagyobb üzleti szoftvergyártói közé tartozó Oracle és az SAP megkezdte harcát a bíróság előtt. Az Oracle azt igyekszik bizonyítani, hogy német riválisa nagyértékű adatokat lopott el tőle.
2010.11.03 Olvasási idő: