adószabály

Ismétlődik a TBSZ-őrület

Nincs szerencséjük azoknak, akik 2011-ben nyitottak tartós befektetési számlát. Csak január elsejével lép hatályba ugyanis a változás, amellyel öt év után ők is szabadon dönthettek volna megtakarításuk egy részének felvételéről. Utoljára ugyan, de mégis ismétlődik a tavalyi TBSZ-őrület.
2016.12.01 Olvasási idő:

Ki jár jól a jövő évi adószabályokkal?

A kiskeresetűek adótörvénye a kormány jövő évre vonatkozó jogszabálycsomagja, szinte csak adócsökkentés szerepel benne - hangsúlyozta pénteken a kormányszóvivő és a Fidesz frakcióvezetője. Egyúttal rámutattak, hogy az eddigi családi adókedvezmény már az egyéni járulékok, azaz a 7 százalékos egészségbiztosítási és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is igénybe vehető lesz, ami így mintegy 900 ezer családra vonatkozik majd.
2013.10.18 Olvasási idő:

Új adószabályokat hozna az utalványpiacon az EU

Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot terjesztett elő a hozzáadottérték-adózás uniós szabályainak módosítására. A módosítás célja, hogy valamennyi utalványtípus egyformán adózzon minden tagállamban.
2012.05.11 Olvasási idő:

Még a nyári szünet előtt dönthetnek az új adócsomagról

Még ma lehet benyújtani az észrevételeket ahhoz a pénteken megjelent javaslatcsomaghoz, amellyel a Nemzetgazdasági Minisztérium írna át több adójogszabályt.
2012.05.02 Olvasási idő:

A vállalkozások életét a sűrűsödő adóhatósági ellenőrzések is nehezítik

A piaci szűkülés és a gazdasági visszaesés közepette is esélyt ad a bővülésre az innováció, a kiemelkedő teljesítmény és a kitartás – ez derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. felméréséből, és ezt üzeni a nemzetközi RSM-csoport támogatásával idén is meghirdetett European Business Awards díj. Utóbbira április végéig magyar vállalkozások is jelentkezhetnek, így tett tavaly az Európa tíz legjobb vállalkozása közé került Lipóti Pékség is.
2012.04.10 Olvasási idő:

Könnyebb lehet a határ mentén "átdolgozók" helyzete

A Bizottság célzott kezdeményezést indított útjára a tagállamok adóügyi rendelkezéseinek ellenőrzésére. Az ellenőrzés célja annak biztosítása, hogy a rendelkezések nem eredményezik a határ menti ingázók hátrányos megkülönböztetését.
2012.04.03 Olvasási idő:

Még mindig nem ismerjük teljesen a jövő évi adószabályokat

Későn születtek meg és szerteágazóak a 2012-es adójogszabály-módosítások - hangoztatta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers magyarországi tanácsadó vállalkozásának cégtársa egy győri sajtótájékoztatón, pénteken.
2011.12.02 Olvasási idő:

MGYOSZ: A kötelező béremelés a külföldi cégeket támogatja

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint csődökhöz és elbocsátásokhoz vezethet az a kormányzati terv, mely rendeletben rögzítené a magánszektorra vonatkozóan 2012-től két éven keresztül a bruttó 300 ezer forint alatti munkabérek emelésének mértékét.
2011.06.22 Olvasási idő:

A "fejünkre koppintott" az OECD - Átláthatatlan cégjog

A párizsi székhelyű Nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ez évi jelentésében számos bírálatot fogalmazott meg Magyarország jogrendjét illetően.
2011.06.02 Olvasási idő:

Nem a magas adó a hazai cégek legnagyobb gondja

Nem az adóterhelés csökkentésére, hanem kiszámítható, időtálló szabályokra vágynak leginkább a Magyarországon tevékenykedő cégek.
2010.01.12 Olvasási idő: