gyemszi

Külsősökkel működik az egészségügy

A 7200-at is meghaladta az egészségügyi intézmények és az orvosi vállalkozások közötti közreműködői szerződések száma 2013-ban – derül ki a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) nemrég közzétett adataiból.
2015.02.19 Olvasási idő:

Nemcsak a kórházak adósodtak el, fenntartójuk is tartozik

2014.05.27 Olvasási idő:

Fejlesztési segítőket képeztek, még nem tudni, mire

141-en végeztek a közelmúltban úgynevezett egészségfejlesztési segítőként az „Újra tanulok” címmel indított kiemelt közfoglalkoztatotti projekt első ciklusában.
2014.05.16 Olvasási idő:

Majdnem egymilliárdért akkreditálnak

950 millió forintból alakítják ki az egészségügyi szolgáltatók egységes külső felülvizsgálati rendszerét egy TÁMOP-pályázat keretében.
2014.02.18 Olvasási idő:

Olcsóbb kórházi gyógyszerek

Az eddiginél átlagosan 35 százalékkal olcsóbban jutnak hozzá több tucatnyi fontos kórházi gyógyszerhez az intézmények a központi közbeszerzés nyomán.
2013.10.01 Olvasási idő:

Túl sokat kérnek a röntgenezüstért cserébe

A Világgazdaság értesülései szerint túl drágán adta volna a leselejtezett röntgenfilmeket a feldolgozóknak az állami kórházakat fenntartó Gyemszi, ezért hiúsult meg a hasznosításukra kiírt pályázat.
2013.09.18 Olvasási idő:

Közpénzen folyik az egészségügyi hálózatkutatás

Több tízmillió forintot költött az elmúlt években az egészségügy átalakításával kapcsolatos tudományos és jogi tanácsadói tevékenységre, gyógyszerpiaci szakmai tanácsadásra, sőt, hálózatkutatásra is az egészségügyi intézményeket fenntartó GYEMSZI
2013.08.12 Olvasási idő:

A kórházvezetőkre hárítják a pénzügyi felelősséget

A kórházvezetőkre hárítja a szakmai és pénzügyi felelősséget az uniós projektekért az egészségügyi intézmények fenntartója, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) egy, a Világgazdaság birtokába került levél szerint.
2013.06.14 Olvasási idő:

Öt és félmilliárdos műhibaper-igény

Az állami irányítás alá vett kórházakban összesen 378 műhibaper zajlik jelenleg, ezek perértéke 5,5 milliárd forint. Az intézményeket fenntartó Gyemszi ingyenes, tréninggel kiegészített konferencia-sorozatot indított a témában a kórházak menedzsmentjének.
2013.04.05 Olvasási idő:

Kudarcba fulladt a kórházi áramközbeszerzés

Egyetlen energiaszolgáltató sem tett ajánlatot a kórházak közös villamosenergia-beszerzésére kiírt eljáráson – tudta meg a Világgazdaság. A központi árambeszerzés kudarca után egyre távolibbnak látszanak a milliárdos megtakarítási célok.
2013.03.05 Olvasási idő: