kamatpolitika

Emiatt aggódnak most Németországban

A termelői árak múlt havi drasztikus emelkedése csak fokozhatja az inflációs aggodalmakat.
2021.10.20 Olvasási idő:

Tartogathat még meglepetéseket az EKB

Nincs könnyű dolga az Európai Központi Banknak a következő időszak kamatpolitikájának meghatározásában.
2018.05.18 Olvasási idő:

Várhatóan nem lép a Fed

Nem várnak változtatást a Fed Nyíltpiaci Bizottságának idei első ülésétől az elemzők, a szigorításra valószínűleg az év közepéig várni kell.
2017.01.30 Olvasási idő:

Az önkormányzatok nagy kockázatra hívták fel a figyelmet

"Nem nagy meglepetés", hogy a magyar önkormányzatok törlesztési moratóriumot kérnek svájci frankban denominált hiteleikre, ám a kezdeményezés ismét ráirányítja figyelmet a magyar gazdaságban kint lévő hitelállomány kedvezőtlen devizaösszetételére - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
2011.08.04 Olvasási idő:

ING: Tovább hasít a forint

A forint felülteljesítése várhatóan folytatódik, elsősorban a kedvezőbb folyó fizetési mérleg adat miatt, illetve a régiós országok minden bizonnyal változatlan kamatpolitikája hatására - vélte hétfőn az ING.
2011.07.04 Olvasási idő:

Eltérő vélemények a kamatpolitikáról

Nincs egységes vélemény a kamatpolitikáról az amerikai jegybank kamatdöntői között - derült ki a bank legutóbbi, március 15-i kamatdöntő ülésének kedden nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvéből.
2011.04.05 Olvasási idő:

Kétszámjegyű növekedést produkált Kína

Kína gazdasága 10,3 százalékkal bővült 2010-ben, az infláció 3,3 százalék volt - jelentette a kínai központi statisztikai hivatal csütörtökön.
2011.01.20 Olvasási idő:

Stiglitz szerint a Fed nem jól végzi a munkáját

A Federal Reserve kamatpolitikája devizapiaci egyenetlenségeket okoz, és az eszközök árbuborékának kialakulási kockázata is növekedett – mondta Joseph Stiglitz, Nobel-díjas közgazdász.
2010.10.07 Olvasási idő:

Lámfalussy: Már a következő válságot próbáljuk elkerülni

A pénzügyi stabilitás helyreállítása, és szabályozási kérdések merültek fel az MNB évzáró előadásain. Az „euró atyja” elégedetlenségét fejezte ki az eddigi eredményekkel kapcsolatban.
2009.12.11 Olvasási idő:

Morsink: megfelelő az MNB kamatpolitikája

Az IMF megfelelőnek ítéli az MNB eddigi kamatpolitikáját és továbbra is óvatos monetáris politikát javasol - ismertette James Morsink, a Nemzetközi Valutaalap delegációjának vezetője sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
2009.09.07 Olvasási idő: