Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Iparűzési adóelőleg - Mit tegyen, aki rosszul fizetett?

Még az önkormányzati adóhatósághoz kellett teljesíteni a 2010. március 15-én esedékes helyi iparűzési adóelőleg-kötelezettséget az állandó telephelyhez kötött tevékenységet folytató adózóknak, az önkormányzat által kibocsátott fizetési meghagyás alapján - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tegnapi közleményéből.
2010.03.17 Olvasási idő:

Deloitte: Bizonytalanul kezel az APEH egyes kérdéseket a transzferár kapcsán

Tavaly két és félszeresére nőtt a hazai transzferár-ellenőrzések száma, a cégeknél így megállapított társaságiadó-különbözet pedig csaknem tízmilliárd forint – ez közel duplája az előző éves adatnak.
2010.03.16 Olvasási idő:

A cégek többsége idén is ad béren kívüli juttatást

A hazai cégek a megszorítások ellenére is hisznek a cafeteria létjogosultságában, ezért az idén csak 9 százalékuk nem kíván béren kívüli juttatást adni dolgozóinak – derül ki a Pécsi Tudományegyetem Menedzsment és HR Kutató Központja, valamint a Cafeteria Plaza felméréséből.
2010.01.12 Olvasási idő:

Megszűnő szja-kedvezmények – Ön mennyivel fizet majd több adót?

Jövőre is folytatódik a személyi jövedelemadóhoz (szja) kapcsolódó kedvezmények szűkülése, olyannyira, hogy három kivételével az összes ilyen irányú adócsökkentési lehetőség megszűnik.
2009.12.02 Olvasási idő:

Eggyel kevesebb APEH engedélyre lesz szükség

Nem lesz szükség az adóhatóság engedélyére ahhoz, hogy egy vállalkozás elhatárolja az egyes években keletkezett veszteségét, és azok összegével később csökkentse a fizetendő társasági adó alapját.
2009.11.19 Olvasási idő:

Több marad a borítékban, de hogyan? Adótanács!

Kétszázezer forinttal, évi 1,7 millióról 1,9 millióra emelkedett a személyi jövedelemadó (szja) alsó, 18 százalékos kulcsának sávhatára július 1-jétől.
2009.07.27 Olvasási idő:

Ilyen is van: Bírság az APEH-nek!

2 millió forintra bírságolta meg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt a Közbeszerzési Döntőbizottság. A telefonos ügyfélközpont létesítésére kiírt közbeszerzés során ugyanis az adóhatóság kizárt két, közösen induló céget a hirdetmény nélkül indult tárgyalásos eljárásból, mivel azok nem megfelelően indokolták az ajánlatuk módosítását.
2009.07.16 Olvasási idő:

Ingatlanadó - "Mézesmadzag" Oszkótól az önkormányzatoknak

Az önkormányzatok semmiképpen nem járnak rosszul a 30 millió forint feletti lakásokra és házakra kivetendő egységes ingatlanadó bevezetésével, a bevételek egy része végső soron a településekhez folyna be – fogalmazott lapunk kérdésére Oszkó Péter pénzügyminiszter.
2009.05.29 Olvasási idő:

Miért érdemes az idén felújítani a lakást? - Adó tippek

Érdemes az idén felújíttatni vagy korszerűsíttetni a házunkat, lakásunkat akkor, ha az szja-bevallásunk elkészítésekor általában gondot okoz az évi százezer forintos adókedvezményi keret kihasználása.
2009.03.16 Olvasási idő:

Idén is lesz árengedmény a Lakásvásáron

A jövő pénteken nyíló és vasárnap estig megtekinthető Lakásvásár több kiállítója idén is árengedményt ad a helyben megkötött szerződésekre, újdonság, hogy jelen lesz a vásáron az adóhivatal - közölte a Lakásvásár Média Csoport az MTI-vel.
2009.03.01 Olvasási idő: