betétek

Dagad az egyenleg a lakossági számlákon

Új csúcsra emelkedett augusztusra a lakossági betétek állománya, ami leginkább a folyószámlabetétekbe áramló friss pénzeknek köszönhető.
2021.10.14 Olvasási idő:

Új rekordon a lekötetlen betétek

Februárban új csúcsra, 9200 milliárd forint közelébe emelkedett a lakossági betétállomány. Rekordot döntött a folyószámlákon lekötés nélkül pihenő pénzek állománya és aránya is.
2020.04.09 Olvasási idő:

Vonzóbbá tennék a betéteket

Az utóbbi hetekben egyre több, a jelen körülmények között is vonzónak tekinthető lakossági betéti ajánlat is megjelent a magyarországi piacon. A versenyképes ajánlatokra szükség is van, hiszen a betétben lévő megtakarítások jóval több mint 40 százaléka már lekötetlenül áll a folyószámlákon. A piac élénküléséhez hozzájárulhat az elszámolás is.
2015.05.18 Olvasási idő:

Lekörözték a betéteket

A lakosságnak 1,5 százalékos kamattal már nagyon nem kell a bankbetét. Ha visznek is pénzt a bankba, nem kötik le. A legnagyobb befektetési alapok sem remekeltek az idén, sok más konstrukció viszont szépen hozott
2015.05.05 Olvasási idő:

A felét bukják a pénzüknek a ciprusi nagybetétesek

A legnagyobb ciprusi bank, a Bank of Cyprus nagybetétesei a 100 ezer euró feletti megtakarításuk közel 50 százalékát veszítik el a ciprusi kormány és az országnak hitelezők között vasárnap létrejött megállapodás értelmében, ami azonban valamivel kedvezőbb számukra az eredeti tervekhez képest.
2013.07.28 Olvasási idő:

Felmérés: A betétesek fele már új célpontokat keresne pénzének

A jelenlegi kamatszint mellett a megtakarítók már legalább fele más befektetési lehetőségeket is megvizsgálna a bankbetét mellett.
2013.04.29 Olvasási idő:

Új versenytársat kapnak a bankok

Egy most megjelent kormányhatározat alapján rövid időn belül betétgyűjtési tevékenységet is végezhet a Magyar Államkincstár. Ezzel egy új, vélhetően kedvező konstrukciókkal piacra lépő versenytársuk lesz a pénzügyi szolgáltatóknak. Bő hétezer milliárdos tortáról van szó
2013.01.30 Olvasási idő:

Ötesztendős mélyponton a hazai bankok hitelállománya

Rohamosan zsugorodnak a bankok Magyarországon. Négy éve nem volt ilyen alacsony a mérlegfőösszegük, mint júliusban, a hitelállományuk pedig 2007 közepén volt utoljára ilyen kicsi.
2012.09.21 Olvasási idő:

Hol lehet a legnagyobb eurókamatot kapni? - Most megnézheti

Bár a végtörlesztési időszak már lezárult, a bankok forrásigénye a jelek szerint alig csillapodik. Ennek egyik jele, hogy még mindig igen magas kamatokat kínálnak több helyen is az euróbetétekre.
2012.03.23 Olvasási idő:

A görög betétesek eurómilliárdokat menekítenek ki az országból

Az Európai Unió, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank több tucat szakértője hétfőtől kezdve vizsgálatot folytatnak Athénben arról, hogy miként lehetne megmenteni a csőd által fenyegetett országot és emiatt a későbbiekben intézkedéseket javasolnak majd - írja a Die Presse.
2011.12.12 Olvasási idő: