Tőzsde

Gyöngyszemeket rejtenek a balkáni börzék

Gáláns hozamlehetőséget kínálnak a délkelet-európai részvénypiac feltörekvő kis- és középvállalatai, amelyek közül többnek a profitját magyar munkavállalók is termelik.

Még várni kell az újabb tőzsdei hosszra

Folytatódhat még egy darabig a technológiai részvények által vezetett esés a tőzsdéken – állítják a JP Morgan és a Morgan Stanley stratégái.

Szűk esztendők elé nézhet a Mol

Harmadával csökkentette a Mol célárát az Erste, és már csak tartásra javasolja az olajpapírt, osztalékra sem számít a tavalyi eredmény után. Az olajár 2023-ra érheti el ismét a 60 dolláros hordónkénti szintet, a finomítói marzsok pedig még ennél is lassabban rendeződhetnek vissza.

Újabb szeletet hasít ki a piacból a 4iG

Megvásárolja a tavaly 3,3 milliárd forint árbevételt elérő Innobyte társaságot a 4iG, a jelenleg három magánszemély tulajdonában álló cég egyik legfontosabb partnere a Magyar Telekom leányvállalata.

Töretlen lendületben az amerikai dollár

Azt követően, hogy a legnagyobb forgalmú devizapár, az euró-dollár elérte a több mint kétéves rekordot, az 1,20-os szintet, a hangulat jelentősen megváltozott, és a héten már az 1,16-ot kezdte rohamozni az árfolyam.
Világgazdaság Piactér